Religionsfrihed - rum til at tænke og tro

7-9. klasse Overbygningen

Hvad er religionsfrihed? Hvad vil det sige, at et samfund er sekulært? Hvilke love og konventioner gælder for religionsfriheden? Hvordan kan religiøse og ikke-religiøse leve i et fælles samfund, og hvilke love er styrende for denne sameksistens? 

I projektet får eleverne kendskab til centrale begreber som menneskerettigheder, religionsfrihed, demokrati, sekularisering og forholdet mellem stat og individ. Eleverne lærer, hvordan religionsfriheden er blevet diskuteret og defineret igennem Europas historie, samt hvordan begrebet forstås i den samfundsaktuelle debat, hvor forfølgelser og begrænsninger af religionsfrihed præger et stigende antal af verdens konflikter.

Eleverne arbejder casebaseret med genkendelige problematikker fra skolen og samfundet. Problematikkerne perspektiveres til faktiske begivenheder i dansk og international kontekst. 

BEMÆRK! Din tro - min tro, hvor man kan få besøg af tre gæstelærere (en jøde, en muslim og en kristen), er taget af programmet, MEN de samme gæstelærere kan komme som en del af dette religionsfrihedsprojekt. I tilmelder jer Religionsfrihed og skriver i kommentarfeltet, at I også ønsker gæstelærerbesøg. Der er som altid et begrænset antal besøg i udbud. 

TIL LÆREREN

  • Baggrundstekster 
  • Forslag til undervisningsforløb 
  • Elevhæfter
  • Begrebskort og casekort 
  • Adgang til hjemmeside 
  • Tilbud om gæstelærerbesøg (Først til mølle-princip) 

Fag

Kristendomskundskab
Samfundsfag
Historie 

Projektperiode

September - maj 2018/19

Antal lektioner

 8 - 14

Tilmelding

Senest 1 måned før brug