Overbygning

Her kan du se de projekter, vi udbyder til overbygningen. Klik på billederne for at læse mere om de enkelte projekter.

Håndtegn

6. - 8. KLASSE - MELLEMTRIN - OVERBYGNING

Mellem mennesker kastes et hav af håndtegn for de indvidede. Det gælder både i kirken og på gaden. Projektet handler om håndens sprog og dens symbolske betydning som billede og bevægelse. Eleverne skal arbejde med håndtegn, som de kommer til udtryk i forskellige religioner og i hverdagen. Og de skal arbejde med Løgstrups pointe om, at vi som mennesker altid holder noget af dens ANDENS liv i vores hænder. 

Læs mere

Religionsfrihed 

7. - 10. KLASSE - OVERBYGNINGEN 

I dette projekt skal eleverne arbejde casebaseret med de dilemmaer, som religionsfriheden afføder i et flerkulturelt samfund. Hvad er religionsfrihed? Hvad vil det sige, at et samfund er sekulært? Hvilke love og konventioner gælder for religionsfriheden? Hvordan kan religiøse og ikke-religiøse mennesker leve i et fælles samfund, og hvilke love er styrende for denne sameksistens? 

Læs mere

Er mennesket en Ø?

7. - 9. KLASSE - OVERBYGNINGEN

Hvad er skam, hvordan opstår skam, hvem skammer sig, og kan man lade være? Disse spørgsmål sættes der spot på i dette undervisningsmateriale, som tager afsæt i den populære norske tv-serie SKAM, der skildrer en gruppe teenagere i Oslo.

Læs mere