Spor efter et liv

4.-6. klasse  Mellemtrin  

Om sorg og tab og om hvordan man kan sætte ord på det. Om livsfortællinger og begravelsesritualer og om noget betydningsfuldt. 

Projektet indledes med et besøg i en kirke og på en kirkegård. I kirken fortæller præsten om folkekirkens begravelsesritual og præstens arbejde, når nogen dør. På kirkegården skal eleverne på vandring og se på gravsteder. Hvad fortæller et gravsted om den, der ligger begravet? Herefter skal eleverne lege detektiver og lede efter spor fra fire forskellige livsfortællinger. Sporene indgår efterfølgende i en skriveopgave, når eleverne er tilbage i klassen. 

I undervisningsmaterialet anvises muligheden for at inddrage danskfaget med Rebecca Bach Lauritsens roman "Ellens ark", om pigen Ella, der mister sin lillebror ved en ulykke hjemme. Et oplæsningseksemplar af "Ellens ark" følger med ved bestilling af materialet. 

Andre begravelsesskikke er et tredje element, der kan inddrages i projektet. I materialet findes en række elevtekster med interviews af trosrepræsentanter fra andre trossamfund i Danmark. 

Kirkebesøget og kirkegårdsvandringen afvikles i ugerne 15 - 18

TID OG STED FOR BESØGET: Vi lægger planen for besøgene lige efter tilmeldingsfristen den 1. marts 2021. Herefter får du at vide, hvilken kirke og hvilket tidspunkt du og din klasse har fået. Hvis muligt afvikles besøget i den lokale kirke. Du kan i din tilmelding skrive dine ønsker for dato. 

Fag

Kristendomskundskab
Dansk 

Projektperiode

Uge 15 - 18 2021

Antal lektioner

4 - 10

Tilmelding

Senest 1. marts 2021