Lokal julekalender

1.-4. klasse ➽ Indskolingen og mellemtrin 

Tre besynderlige billeder, en nørdet far, en syg mor og en skrap moster er nogle af ingredienserne i vores lokale julekalender "Albummet".

Den spændende julekalender kombinerer julehygge med lokalhistorie og kristendomsfaglig viden. Gennem fortællingen bringes lokale steder, læring og spænding ind i decemberhyggen.

Julekalenderen er inddelt i 15 afsnit, så den passer til antallet af skoledage i december, og hvert afsnit tager ca. ti minutter at læse op.

Materialet består af:

  • Oplæsningsbogen "Albummet".
  • En lærervejledning med baggrundsstof og elevopgaver til dagens afsnit.
  • En stor plakat til klassen, hvor eleverne skal sætte klistermærker på.

 

Historien
Søskendeparret Maja og Nicolajs mor er alvorligt syg og indlagt på hospitalet, så derfor er deres mærkelige far, som de ikke rigtigt kender, flyttet hjem til dem.

De to børn vil rigtig gerne opfylde deres mors store juleønske. Hun ønsker sig et gammelt fotoalbum, som hendes far for mange år siden lavede til hende. Desværre har albummet være væk længe.

Det viser sig hurtigt, at moderens ønske ikke er så let at opfylde. Albummet er som sunket i jorden. Derudover opdager de to børn og deres far en række mystiske kuverter, den sender dem ud på en skattejagt i lokalområdet til kirker.

Fag

Kristendom
Billedkunst
Historie 

Projektperiode

December 2019

Antal lektioner

10 - 30 min om dagen alle skoledage i december 

Tilmelding

Senest den 15 oktober 2019