Hvad er klokken?

1.-3. klasse Indskolingen

Kirkeklokken og klokkelyden er fascinerende, og de fleste kender den som en lyd i baggrunden. Men hvorfor har vi kirkeklokker? Hvornår, for hvem og hvorfor ringer de?

Eleverne skal i projektet arbejde med alle klokkers fællestræk: At alle klokker enten kalder folk til sig, eller varsler noget farligt. Kirkeklokken er projektets kerne, og målet er, at eleverne får mulighed for at gøre sig en række erfaringer med kirkeklokken, den konkrete klokke og dens lyd såvel som det billedskabende symbol, som klokken er i vores kultur og sprog.

Som en del af projektet kan eleverne besøge den lokale kirke og opleve kirkeklokken på nært hold: Hvordan ser den ud? Hvor hænger den? Hvordan lyder den? Hvad er dens historie?

Kristendom
Billedkunst
Natur og teknologi

Projektperiode